Bauntu čokoladice su popularne među decom, ali i među odraslima jer se prave od kokosa koji je uvaljan u čokoladnu glazuru. Sada vam predlažemo da napravite neverovatno ukusnu baunti tortu koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Čokolade kore premazane filom od kokosa, a onda sve to nafilovano istopljenom čokoladom. Odlična je za sve prilike. 

Sastojci: 

  • 3 jajeta 
  • 80 g šećera 
  • 80 g brašna 
  • 20 g kakaoa 
  • 50 ml mleka 
  • 30 ml ulja 
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica praška za pecivo 

Za fil od kokosa:

  • 200 ml mleka 
  • 100 g putera 
  • 80 g šećera 
  • 250 g kokosa
  • 100 kondenzovanog mleka
  • malo mleka 

Za glazuru:

  • 100 g čokolade 
  • 80 g slatke pavlake 

Priprema:

Jaja penasto umutite sa prstohvatom soli i šećerom. Sipajte ulje i mleko i nastavite da mutite. Zatim dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Lagano promešajte i sipajte u kalup prečnika 18 cm koji ste obložili pek papirom (i dno i ivice). Malo protresite i pecite na 180°C oko 30 minuta. Isecite koru na 3 dela. 

Pomešajte šećer, mleko, kondenzovano mleko i puter, pa kuvajte dok ne krene da vri. Zatim dodajte kokos, pa promešajte i kuvajte još 2-3 minuta na niskoj temperaturi.  

Koru stavite u kalup čije ste ivice obložili sa pek papirom. Natopite sa nekoliko kašika mleka, pa sipajte polovinu fila. Stavite drugu koru, natopite sa malo mleka, pa sipajte drugu polovinu fila. Stavite treću koru, natopite je sa nekoliko kašika mleka, a zatim pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 2-3 sata. Istopite čokoladu sa slatkom pavlako i premažite celu tortu. 

Izvor: Stvar ukusa