Svaka domaćica ima svoj recpet za jafa tortu i uglavnom se oni razlikuju u par sastojaka, ali jedna od najpopularnijih i najpoznatijih je i bingo torta. Mekana čokoladna kora premazana sa 3 neodoljiva fila, a između svakog omiljeni keks kao što su jafa i piškote. Na kraju se ukršava čokoladnim šlagom. Ovoj savršenoj torti retko ko može da odoli, a idealna je za sve vrste proslava, pogotovo dečije rođendane. 

  • Sastojci: 
  • Za koru:
  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika mlevenih oraha
  • 1 kašika kakaoa
  • 4-5 kašika soka od pomorandže
  • Za fil od plazme:
  • 300 g mlevene plazme
  • 200 ml soka od pomorandže
  • 200 g putera 
  • 150 g prah šećera
  • Za fil:
  • 1 l mleka
  • 120 g pudinga od vanile
  • 400 g putera 
  • 300 g šećera u prahu 
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 3 kutije jafa keksa
  • 400 g plazma keksa 
  • 200 ml soka od pomorandže
  • Za dekoraciju:
  • 180 g šlaga sa ukusom čokolade 
  • 450 ml mleka 

Priprema: 

Odvojite žumanca i belanca, pa žumanca penasto umutite sa 5 kašika šećera. Zatim belanca umustite čvrst šne sa kašikom šećera. Lagano sjedinite obe smesi i dodajte prosejano brašno i kakao. Promešajte i sipajte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-30 minuta. Gotovu koru izbockajte čačkalicom i prelijte sokom od pomorandže. 

Mlevenu plazmu pomešajte sa sokom od pomorandže i lepo promešajte. Puter umutite sa šećerom u prahu i pomešajte obe smese, pa i umutite mikserom. 

Pomešajte puding sa 300 ml mleka i dobro sjedinite da ne ostanu grudvice. Preostalo mleko sipajte u šerpu sa šećerom i kada se zagreje dodajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u neku posudu, pokrijte provdnom folijom i ostavite da se ohladi. Puter sobne temeprature umutite penasto sa šećerom u prahu, pa u to dodajte ohlađeni puding. Dobro sjedinite mikserom. Podelite fil sa 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte istopljenu čokoladu i dobro promešajte. 

Koru premažite filom od plazme, a onda poređajte jafa keks koji ste umočili u sok od pomorandže. Zatim premažite fil od pudinga, pa poređajte plazmu koje ste umočili u sok od pomorandže. Preko premažite fil od čokolade. Celu tortu premažite šlagom sa ukusom čokolade. Umesto šlagom možete da je ukrasite i čokoladnom glazurom. 

Izvor: Stvar ukusa