Plazma je keks koji je osvojio srca mnogih čim se pojavio na tražištu. Nekada ste mogli da kupite samo slatku, a danas postoji mlevena, slana, mediteranska... Možete je jesti sa mlekom, obogatiti palačinke, ali ubedljivo su najbolji kolači i torte sa plazmom. Danas vam predlažemo da napravite najjednostavniju plazma tortu koja uspeva bukvalno svima i uvek. Čokoladu možete i ne morate da dodajte, a i gazirani sok možete da zamenite običnim. 

  • Sastojci: 
  • 250 g putera 
  • 600 g mlevene plazme
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade 
  • 200 ml gaziranog soka od pomorandže 
  • 300 ml slatke pavlake 

Priprema: 

U posudi pomešajte mlevenu plazmu, istopljeni puter i gazirani sok od pomorandže. Dobro sjedinite rukama, pa ako je potrebno dodajte još malo sok. Dobijenu smesu stavite u kalup i dobro utisnite. Ostavite u frižideru nekih 15 minuta. Za to vreme umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte istopljenu čokoladu i sve sjedinite mikserom. Sipajte fil preko keksa i vratite u frižider na još 15 minuta. Ako želite možete da je pospete i mlevenim lešnicima. 

Izvor: Stvar ukusa