Medeno srcenas vraća u detinjstvo kada nam je baka uvek pravila omiljeni kolač. On nije zahtevan za pripremu, samo se pomešaju sastojci, a onda se premazuje džemom i čokoladnom glazurom. Medeno srce vole sve generacije, a ako želite i vi da naučite da ga spremate u nastavku teskta pročitajte najbolji recept. Ne samo da ćete napravite preukusnu poslasticu, već će i cela kuća mirisati na najlepše začine. 

  • Sastojci: 
  • Za testo: 
  • 200 g brašna
  • 250 g šećera
  • 1 kašika kakaoa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/3 kašičice mlevenog karanfilića
  • 300 ml mleka (za posnu verziju koristite ovseno mleko)
  • 50 ml ulja
  • 120 g džema od šljiva
  • Još: 
  • 180 g džema od šljiva
  • 200 g čokolade (za posnu verziju koristite posnu čokoladu) 
  • 80 ml slatke pavlake (za posnu verziju koristite ulje) 

Priprema: 
U posudi pomešajte prosejano brašno, sodu bikarbonu i kakao, a onda dodajte šećer, cimet i karanfilić. Lepo promešajte, pa sipajte mleko, ulje i džem. Sipajte testo u tepsiju koju ste nauljili i posuli brašnom, pa pecite u rerni na 180°C oko 15-20 minuta. Džem umutite ili izblendirajte, a čokoladu otopite sa slatkom pavlakom. Gotov kolač premažite džemom, pa prelijte glazurom. Ostavite u frižideru da se stegne. Secite kocke i uživajte! 

Izvor: Stvar ukusa