Medeno srcenas vraća u detinjstvo kada nam je baka uvek pravila omiljeni kolač. On nije zahtevan za pripremu, samo se pomešaju sastojci, a onda se premazuje džemom i čokoladnom glazurom. Medeno srce vole sve generacije, a ako želite i vi da naučite da ga spremate u nastavku teskta pročitajte najbolji recept. Ne samo da ćete napravite preukusnu poslasticu, već će i cela kuća mirisati na najlepše začine.
- Sastojci:
- Za testo:
- 200 g brašna
- 250 g šećera
- 1 kašika kakaoa
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- 1/3 kašičice mlevenog karanfilića
- 300 ml mleka (za posnu verziju koristite ovseno mleko)
- 50 ml ulja
- 120 g džema od šljiva
- Još:
- 180 g džema od šljiva
- 200 g čokolade (za posnu verziju koristite posnu čokoladu)
- 80 ml slatke pavlake (za posnu verziju koristite ulje)
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, sodu bikarbonu i kakao, a onda dodajte šećer, cimet i karanfilić. Lepo promešajte, pa sipajte mleko, ulje i džem. Sipajte testo u tepsiju koju ste nauljili i posuli brašnom, pa pecite u rerni na 180°C oko 15-20 minuta. Džem umutite ili izblendirajte, a čokoladu otopite sa slatkom pavlakom. Gotov kolač premažite džemom, pa prelijte glazurom. Ostavite u frižideru da se stegne. Secite kocke i uživajte!
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem