Kada dođe lepo vreme više nam prijaju torte sa voćem i koje se brzo spremaju. Ovo je upravo takav recept, a kombinacija plazme, jagoda i kajsija je prosto savršena i oduševiće svakoga. Fil se sprema slično kao za čizjkej, a na kraju se ukrašava i kokosom. Ako volite voćne torte nema sumnje da će ovaj recept biti vaš izbor, pogotovo što ne morate da palite rernu. 

  • Sastojci:
  • 380 g mlevene plazme 
  • 150 g putera 
  • Za fil: 
  • 400 g krem sira 
  • 150 g šećera u prahu
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 30 ml mleka 
  • 7 g želatina 
  • 250 g jagoda 
  • 250 g kajsija 
  • Za dekoraciju: 
  • 20-30 g kokosa 

Priprema: 

Mlevenu plazmu pomešajte sa istopljenim puterom i dobro sjedinite. Pola količine smese utisnite u kalup, pa stavite u frižider na 10 minuta. Pomešajte krem sir i šećer u prahu i lepo sjedinite, pa sipajte slatku pavlaku i umutite. Dodajte seckane jagode i kajsije i lepo promešajte. Želatin pomešajte sa mlekom, pa otopite na pari i dodajte u fil. Lagano sjedinite sve. Sipajte preko keksa i poravnajte. Ostavite u frižideru 10 minuta. Preko pospite preostali keks i lepo rasporedite. Pospite kokosom i ostavite da se ohladi u frižideru nekih 2 sata. 

Izvor: Stvar ukusa