1. Šargarepe oljuštiti i sitno izrendati. Oprati lumun toplom vodom, koru izrendati i iscediti sok.
2. Razdvojiti žumanca od belanaca. Umutiti žumanca, šećer, koru i sok od limuna. Pomešati mlevene bademe, brašno i prašak za pecivo, pa sve zajedno umešati u krem. Dodati šargarepe. Umutiti belanca i umešati u krem.
3. Zagrejati rernu na 175 stepeni. Obložiti okvir za kolače (ø 26 cm) peki papirom i sipati testo. Peći 45–55 minuta.
4. Izmešati marcipan masu sa 30 g šećera u prahu. Malo dobijene mase ofarbati u zeleno, a većinu u narandžasto (pomešati žutu i malo crvene boje). Napraviti „šargarepice„ od pripremljenog marcipana. Seckane bademe prepeći u tiganju, bez dodatka masnoće, da se zarumene.
5. Za glazuru pomešati 200 g šećera u prahu i 2 kašike soka od limuna. Masom premazati ispečeno testo. Ivice posuti prepečenim seckanim bademima, a tortu odozgo ukrasiti "šargarepicama". Pustiti kolač da odstoji i da se glazura stegne.