NAJNEŽNIJA BELA TORTA SA KOKOSOM: Penaste i mekane kore od belanaca, nadmašila je čak i rafaelo!

Možada deluje komplikovano, ali bela torta sa kokosom je prosta za pripremu.

Printscreen/YT/ Immer Appetitlich

Ako ste vi i vaši ukućani ljubitelji slatkog, a još pride volite i kokos, ovu poslasticu jednostavno morate da probate! Veliki je broj recepata za tortu sa kokosom, ali ono što ovu čini jedinstvenom je kombinacija neutralnog fila i kora od belanaca. Bonus je i što uspeva i početnicima!

Kore su penaste i mekane, a žuti fil koji se premazuje između je prosto neodoljiv. Pročitajte i kako se prave bele kocke, kolač u koji veruje svaka domaćica. 

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 190 g šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 200 ml mleka
  • 20 g brašna
  • prstohvat soli
  • 40 g šećera u prahu
  • sok od 1/2 limuna
  • 80 g brašna
  • 100 g putera, sobne temperature
  • 80 g rendane bele čokolade
  • rendani kokos

Priprema:

Odvojite belanca i žumanca. Umutite žumanca sa šećerom (150 g) i vanilin šećerom. Sipajte mleko i brašno i dobro sjedinite. Kuvajte na umerenoj temperatu, uz konstantno mešanje, dok se ne zgusne. Pokrijte i ostavite da se ohladi. Belanca umutite sa prstohvatom soli i limunovim sokom. Postepeno dodajte šećer (40 g) i šećer u prahu. Umutite u čvrst šne. Dodajte brašno (80 g). Kalup malo nauljite i stavite pek papir. Obložite papirom i ivice, pa sipajte smesu. Drvenim štapićem za ražnjić malo promešajte da se smesa izjedanači. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 35-40 minuta. Isecite vrh da je malo poravnate, pa presecite koru na pola. Puter umutite, pa dodajte u fil i dobro sjedinite mikserom. Sipajte u špric za kolače. Kružnim pokretima rasporedite fil po kori. Stavite drugu koru preko, pa je premažite ostatkom fila. Premažite i ivice torte. Vrh torte ukrasite rendanom belom čokoladom, a ivice obložite kokosom. 

Printscreen/YT/ Immer Appetitlich Bela torta sa kokosom

Izvor: Stvar ukusa