Najlon torta je pomalo zaboravljena poslastica, a priprema nije previše komplikovana. Odlična je za sve prilike, a posebno će joj se obradovati deca, jer se pravi sa njima omiljenom krem bananicama.
Izuzetno je kremasta, a pri svakom zalogaju se bukvalno topi u ustima.
Sastojci:
Za koru:
- 7 belanaca
- 16 kašika šećera
- 1 kašika limunovog soka
Za fil:
- 1 l mleka
- 16 kašika šećera
- 7 žumanaca
- 1 puding od vanile
- 5 kašika brašna
- 3 kašike gustina
- 1 margarin
- 1 kesica šlag pene
- 10 krem bananica
- 200 g čokolade
Za ukrašavanje:
- 2 kesice šlag pene
- malo kisele vode
Priprema:
Umutite belanca sa šećerom i kašikom limunovog soka, da dobijete čvrst sneg. Koru sušute 45 minuta na 150 stepeni. U 700 ml mleka dodajte šećer, pa stavite da provri. U preostalo mleko umešajte žumanca, puding, brašno i gustin, pa sipajte u vrelo mleko i kuvajte dok se fil ne zgusne. Umutie margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Posebno umutite šlag sa kiselom vodom. Kad se skuvani fil u potpunosti ohladi sjediniti sa margarinom i šlagom. Smesu podelie na dva dela. U prvu polovinu dodajte otopljenu čokoladu, a u drugu polovinu dodajte naseckane krem bananice. Stavite koru, pa premažite prvo fil sa čokoladom, a potom fil sa krem bananicama. Tortu ukrasite sa šlagom, umućenim sa kiselom vodom.
Izvor: Stvar ukusa