Ukoliko se pridržavate Uskršnjeg posta i nemate ideju šta možete da pripremate za jelo, mi vam predlažemo preukusni lepeza krompir. Nikad prostija priprema, sastojci jeftini i obično ih imate kod kuće, a preliv daje krckavu i zlatnu koricu krompiru. Beli luk je tu zbog arome, a ako želite možete da dodate i neke začine po želji. Poslužite sa salatom.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 30 ml maslinovog ulja
- 4-5 čenova belog luka
Priprema:
Krompir operite i očistite, pa krenite da sečete kao za musaku, ali nemojte do kraja. Ili Stavite krompir u veliku kašiku, pa tako secite ko za musaku. U činiji pomešajte maslinovo ulje i mleveni beli luk. Dobijenu smesu ubacujte kašičicom u rezove krompira i ređajte u podmazan pleh. Pecite na 220°C oko 30-40 minuta.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus