Ukoliko se pridržavate Uskršnjeg posta i nemate ideju šta možete da pripremate za jelo, mi vam predlažemo preukusni lepeza krompir. Nikad prostija priprema, sastojci jeftini i obično ih imate kod kuće, a preliv daje krckavu i zlatnu koricu krompiru. Beli luk je tu zbog arome, a ako želite možete da dodate i neke začine po želji. Poslužite sa salatom

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 4-5 čenova belog luka

Priprema:

Krompir operite i očistite, pa krenite da sečete kao za musaku, ali nemojte do kraja. Ili Stavite krompir u veliku kašiku, pa tako secite ko za musaku. U činiji pomešajte maslinovo ulje i mleveni beli luk. Dobijenu smesu ubacujte kašičicom u rezove krompira i ređajte u podmazan pleh. Pecite na 220°C oko 30-40 minuta. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja