Prženice su mnogima omiljeni doručak, a pritom se prave veoma brzo. Isprobajte novi recept sa dodatkom slanine, sira i paradajza i sigurno će vam se svideti. Iskoristite stari hleb da obradujete ukućane ukusnim obrokom.
- Sastojci:
- 1 list suve slanine
- 3 jajeta
- so, biber, origano, slatka paprika
- 50 g rendanog kačkavalja
- 1 svež paradajz
- malo ulja
Priprema:
Slaninu iseckati na kockice i propržiti na malo ulja. Kad se slanina lepo zarumeni ubaciti kriške hleba i zapeći ga 2-3 minuta. U činiji umutiti jaja, posoliti , dodati papriku, origano, po želji biber. Sipati preko hleba. Okrenuti hleb pa preko dodati pola rendanog kačkavalja pa kriške paradajza. Preko paradajza, drugi deo kačkavalja. Poklopiti da se kačkavalj otopi i paradajz malo omekša. Istresti na tanjir i servirati toplo.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem