Za sve ljubitelje poslastica sa makom u nastavku stiže recept za ukusan i sočan kolač sa dodatkom griza i glazurom od bele čokolade. Ovaj slatkiš se prosto topi u ustima sa svakim zalogajem. Obožavaće ga i najmlađi. Lako se pravi, a recept će vam sigurno dobro doći u sezoni slava i praznika.
- Sastojci:
- 3 jajeta
- 150 g šećera
- 100 g brašna
- 100 g griza
- 200 g mlevenog maka
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml maslinovog ulja
- 200 ml jogurta
- 50 g suvog grožđa
- malo ruma
- 100 g bele čokolade
Priprema:
Izmešati brašno griz, prašak za pecivo i mak. Umutiti jaja sa šećerom, dodati suve sastojke, zatim ulje, jogurt, i sve dobro izjednačiti. Pleh premazati uljem i posuti brašnom. Sipati smesu i peći na 190 stepeni oko 45 minuta. Na tihoj vatri otopiti čokoladu sa 2 kašike ulja izmešati i preliti kolač. Ostaviti da se dobro ohladi i seći.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
6 moćnih razloga da prokelj uključite u ishranu
Tortilje sa pohovanom piletinom, kao iz KFC-a
Šarani kolač sa džemom od maline