UKOLIKO STE KUVALI PARADAJZ ZA ZIMNICU NAPRAVITE OD NJEGA OVO PREDJELO: Slani rolat dostojan svake svečane trpeze

I dekorativno i ukusno.

Serpica.net

Slani rolat od sastojaka koje uvek imamo u kući. Odličan za svaku svečanu trpezu. Ukoliko ste kuvali paradajz za zimnicu iskoristite ga i napravite ukusno predjelo. Bogat i kremast fil od pavlake, kuvanih jaja i praziluka daje ovom rolatu savršen ukus.

Sastojci:

Za koru:

  • 4 jajeta
  • 100 ml jogurta
  • 200 ml kuvanog soka od paradajza (može i pelat, razmutite ga u vodi)
  • 1,5 kašičica soli
  • 6 kašika ulja
  • 230 - 250 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo

Fil:

  • 400 g kisele pavlake
  • 1 kašika majoneza
  • 100 g praziluka ili mladog luka
  • manje od pola kašičice belog luka u prahu (ako nemate ne morate staviti, može i sveži)
  • 2 kuvana jajeta
  • pola kašičice soli

Priprema:

Umutite jaja pa umesajte sve ostale sastojke. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. Dimenzija pleha je 40 x 28cm, moze i druga. Peceu koru umotajte u krpu i ostavite da se ohladi. Izmešajte sve sastojke. Luk sitno iseckajte, jaja narendajte. Dodajte još nešto ako želite. Premažite koru, umotajte i ostavite da se stegne. Ako želite ukrasite. Prijatno!

Izvor: serpica.net