ŠAMPINJONI SPREMLJENI NA OVAJ NAČIN SU NAJBOLJI PRILOG MESU: 1 kašičica tajnog sastojka potpuno menja klasičan recept

Kremasti prilog koji će upotpuniti ručak.

Bakina i dekina kuhinja

Kupili ste šampinjone i sad ne znate šta da spremite. Evo odličnog recepta za ručak sa pečurkama gotov za 30 minuta. Ovako pripremljene šampinjone možete jesti samostalno ili kao prilog uz neko meso, poput svinjskih šnicli ili piletine. Poslužite i uz sezonsku salatu i eto kompletnog ručka.

Sastojci:

  • 300 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • so, biber
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašičica krem supe od pečuraka
  • ulje
  • peršunov list

Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk i na krugove sečenu šargarepu. Dodati oguljene, oprane i na listiće isečene šampinjone. Dinstati sa malo vode 20 min. Posoliti, pobiberiti. Razmutiti kašičicu instant supe od pečuraka pa ubaciti. Na kraju dodati seckan beli luk i peršunov list. Ostaviti minut da kuva i skloniti sa šporeta. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja