Treba vam inspiracija za malo drugačiju pitu, isprobajte ove hrskave trougliće sa kupusom ribancem koji će oduševiti sve. Prave se jednostavno, a od ove količine imaćete dovoljno da se počastite sa porodicom. Uz šolju jogurta ili kiselog mleka biće odličan doručak.
Sastojci:
- prženi kupus
- 1/2 praziluka
- tanke gotove kore
- kisela voda ili 1 kašičica praška pecivo
- ulje
Priprema:
Kupus iseći kao ribanac a praziluk sitno. Na ulju sve propržiti, dodati biber. U činiju sipati kiselu vodu i ulje, ako nemate kiselu vodu, mlaku vodu pomešajte sa 1 kašičicom praška za pecivo i 2 kašike ulja koje u toku mazanja treba dodavati po malo.
Četkicom premazati prvu koru pa preko nje dodati drugu koru pa iseći na četiri trake. U dnu svake trake staviti kašiku kupusa i uviti u trougao.Ređati u podmazan pleh. Svaki trouglič premazati vodom i uljem, posuti susamom i peći na 200 stepeni oko 35-40 min.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja