SVI U SRBIJI OBOŽAVAJU SATARAŠ, ALI SADA IMAMO BOLJI RECEPT: Izbacite jaja, dodajte piletinu i začine -  oduševiće vas

Brz ručak za koji vam ne treba mnogo vremena - sataraš sa piletinom.

Bakina i dekina kuhinja

Ako volite povrće, a ne sprema vam se ništa komplikovano onda ne tažite dalje. Sataraš je ukusan obrok sa minimalno truda, a fenomenalnog ukusa. Još kad mu dodate piletinu imaćete kompletan ručak za celu porodicu.

Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • 5-6 svežih paprika ili smrznutih
  • 3 paradajza
  • 600 g piletine (batak i karabatak)
  • so, biber, peršunov list

Priprema:

Batake i karabatake posoliti, dodati malo ulja i malo vode i dinstati da omekša pa ga zapeći. Ispržiti seckani luk, pa kad se malo isprži dodati isečenu papriku pa pržiti. Dodati u omekšano meso. Ubaciti i oguljen paradajz i iseći na kocke. Krčkati još par minuta, posoliti, pobiberiti, pa kad ispari tečnost ubaciti peršunov list. Servirati uz krompir pire.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja