Iz baka Jeline kuhinje nam stiže odličan recept za kolač sa jabukama koji će se posebno svideti najmlađima. Preko isečenih jabuka sipajte testo i zapecite. Nikad lakše i brže do kolača, a možete ga dekorisati po želji. I deca mogu da učestvuju i da pokažu svoju kreativnost.
Posebnu mekoću kolaču daje kiselo mleko.
Sastojci:
- 2 jabuke
- 1 jaje
- 1 žumance
- 100 g šećera
- 200 g kiselog mleka
- 100 g brašna
- 50 g griza
- korica limuna
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutite jaje sa šećerom, dodajte kiselo mleko, brašno i griz sa praškom za pecivo i koricu limuna. Pleh obložite pek papirom i premažite maslacem. Na dno poređajte jabuke koje ste oljuštili i isekli na kolutove. Pospite cimetom, pa prelijte testom. Pecite na 200°C oko 40-45 minuta. Ukrasite sa šlagom ili prah šećerom.
Izvor: bakinaidekinakuhinja