Prelepa čokoladna torta sa keksom koja se ne peče je odlična za razne proslave. Može da se napravi kao posna i mrsna varijanta. Napravite puding od vanile, dodajte čokoladu i ređajte red keksa, pa red fila i tako dok ne utrošite sve sastojke. Dekorišite je šlagom i šarenim mrvicama. Napravićete je za pola sata, ali morate da je ostavite najmanje 3 sata u frižideru.
Sastojci:
- 1 l ovsenog mleka
- 160 g pudinga od vanile
- 9 kašiku šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile (ili 10 g vaniln šećera)
- 200 g čokolade
- 150 g margarina
- 350 g keksa
- 1 kesice nes kafe
- 280 ml tople vode
Za dekoraciju:
- 150 g šlaga
- 300 ml kisele vode
- boja za kolače
Priprema:
Stavite 750 ml mleka da se kuva. Puding sjedinite sa šećerom, aromom vanile i 250 ml mleka. U provrelo mleko dodajte smesu sa pudingom i kuvajte dok se puding ne zgusne, uz mešanje. Sklonite sa ringle, pa dodajte čokoladu. Dobro promešajte da se čokolada istopi. Prekrijte puding i ostavite da se ohladi. Zatim dodajte margarin, pa umutite dok se sastojci ne sjedine. Umutite nes kafu sa vodom (po želji dodajte šećer). Keks umačite u kafu i ređajte na dno kalupa prečnika 23 cm. Preko stavite 9 kašika fila i poravanjate. Postupak ponovite jos 2x. Tortu ostavite najmanje tri sata u frižideru, a najbolje preko noći. Izvadite tortu iz kalupa i dekorišite.
Izvor: cooking