OD 1 TESTA 2 VRSTE ŠTRUDLICA: Nafilujte sa džemom ili nutelom, pa pecite 20 minuta

Ukusne štrudlice će vam se dopasti na prvi zalogaj, pa odmah napravite duplu meru jer će nestati iz tanjira odmah.

Šerpica

Šturdlice punjenje orasima i džemom ili nutelom se prave očas posla i ne morate da čekate da testo nadođe. Umesite, podelite i u jedan dodajte kakao. Od jednog testa ste dobili 2 vrste fantastičnih štrudlica koje će se odmah razgrabiti. 

Sastojci:

  • 250 g margarina ili maslaca
  • 200 g kisele pavlake
  • 10 g vanilin šećera 
  • 500-550 g  brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašičice kakao praha

Za punjenje:

  • 10 kašika džema sa 100 g mlevenih oraha ili lešnika 
  • oko 200-300 g nutele ili eurokrema

Priprema:

Izmešajte omekšali margarin sa pavlakom i vanilom. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Zamesite testo, podelite ga na dva dela. U jedan deo stavite kakao. Razvucite testo, isecite trake širine 6 cm, na sredinu svake trake stavite fil, podignite krajeve testa i pritisnite prstima da se prilepe. Tako uradite sa oba testa. U belo testo ide fil od oraha i džema, a u crno testo nutela ili eurokrem. Slažite na tespiju, potom isecite štrudlice da budu dužine 5 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Pospite šećerom u prahu. 

Izvor: serpica