AMBASADOR ROLAT POZNATIJI KAO MAČIJE OČI: Mekani biskvit i kremasti fil ga čine preukusnim, a banane osvežavajućim

Mekani biskivit, banane i fantastičan fil čine Ambasador rolat prvim izborom svake domaćice.

Cooking

Ambasador rolat koji je poznat i kao Mačije oči možete da pripremate za rođendane ili slave. Dostojno menja svaku tortu i izgledom i ukusom. Trebaće vam malo strpljenja, ali isprobajte obavezno, jer će vam sigurno uspeti iz prve. Ako želite možete ga dekorisati i čokoladnom glazurom

Sastojci:

Za rolat:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za fil:

  • 700 ml mleka 
  • 5-6 kašika šećera
  • 10 g vanilin šećera 
  • 6 kašika gustina (ili brašna)
  • 2 kašike brašna
  • 125 g maslaca (ili margarina)

Još:

  • 3-4 banane 
  • sok od 1 limuna
  • mleveni keks (ili orasi, lešnici...)

Priprema:

Umutite kratko belanca, pa dodajte šećer. Nastavite da mutite i dodajte postepeno žumanca. U umućenu smesu dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Sjedinite mikserom, pa sipajte u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Urolajte jedan kraj do sredine, a zatim i drugi kraj. Pokrijte krpom i ostavite da se ohladi. Mleko (500 ml) stavite da proključa, a u preostalo dodajte gustin, brašno, šećer i vanilin šećer. Dobro promešajte. U provrelo mleko sipajte dobijenu smesu i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. U ohlađen fil dodajte maslac i umutite. Banane premažite limunovim sokom. Koru odrolajte, pa premažite polovinom fila. Na jedan kraj stavite banane, kao i na drugi. Opet urolajte jedan kraj do sredine, kao i drugi. Premažite ostatkom fila. Pospite keksom ili orasima. 

Izvor: Cooking