LAŽNA SARMA SA SUVIM REBRIMA: Umesto zavijanja u list kupusa, sada sve sastojke poređajte u šerpu i krčkajte

Lažna sarma koja je bolja od originala.

Bakina i dekina kuhinja

Ne postoji osoba koja ne voli tradicionalno srpsko jelo, sarme. Sada napravite lažne sarme od seckanog kupusa sa mlevenim mesom i suvim rebrima. Iskoristite dok je još zima i spremite ovaj specijalitet.

Sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 250 g suvih rebara
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 glavica belog luka
  • lovorov list
  • biber u zrnu
  • slatka mlevena i tucana ljuta paprika
  • po želji kašika masti ili 50 ml ulja

Priprema:

Luk iseći sitno pa propržiti i dodati mleveno meso. Izdinstati. Dodati malo soli, papriku jednu i drugu. Belu luk očistiti i iseći krupnije po dužini. Kupus iseći na krupne kocke. Pola poređati u dublji lonac. Preko kupusa rasporediti prženo mleveno meso, lovorov list, pola belog luka i pola suvih rebara. Prekriti ostatkom kupusa. Dodati rebra, beli luk i lovorov list kao i biber u zrnu po želji. Još malo ubaciti mlevenu i tucanu ljutu papriku. Po želji dodati masti.Sipati vodu do visine kupusa pokriti i krčkati 1,5 sat na tihoj vatri. Uz to ispeći proju.

 Izvor: Stvar ukusa