Posni trouglići sa krompirom su toliko dobri da nećete moći da prestanete da jedete. Baka Jela nas je i ovaj put obradovala posnim pecivom koje nije teško za pripremu, a svideće se svima. Zaboravite na pekaru, jer domaće je uvek bolje od kupovnog. Postrebna su vam 3 sastojka i nijedan nije skup.
Možda vam deluje kako pecivo nije nešto što biste mogli da napravite, ali pomoću baka Jelinog jednostavnog recepta, svima uspeva iz prve.
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih kora (tankih)
- 3 krompira
- 1 veći crni luk
Priprema:
Luk isecite, pa propržite. Posolite, pobiberite, a ako želite dodajte i biber u zrnu. Dodajte rendani krompir i sve promešajte. Uzmite koru, nauljite je pa po dužini presavijte. Još malo nauljite, a onda još jednom presavijte da dobijete tanku traku. Na vrh stavite nadev, a onda popreko preklopite da se formira trougao, pa tako naizemnično preklapajte dok ne stignete do kraja trake. Ređajte u nauljen pleh, pa premažite svaki trouglić. Pecite na 200°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa