KROFNE PUNJENE ORASIMA: Pecivo mekano kao duša, a priprema nikad lakša - bakin specijalitet kojem ćete teško odoleti

Umesite testo, pa napravite odlične krofne punjene orasima.

Bakina i dekina kuhinja

Ako volite krofne, uštipke ili mekike ovo testo je nešto između tih savršenih peciva. Testo mekano kao duša, pa još punjeno orasima spada među najbolja slatka testa. Baka Jelin specijalitet koji će vam uspeti iz prve jer se testo prilično jednostavno mesi. Umesto oraha možete da koristite neki namaz kao što je domaći džem ili eurokrem. 

Sastojci:

  • 250 ml vode
  • 10 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 400-450 g brašna
  • 2 kašike ulja
  • 100 g mlevenih oraha
  • šećer po želji
  • 50 g suvog grožđa

Priprema:

U malo vode izmrvite kvasac, pa dodajte šećer i ostavite da se aktivira. Sipajte preostal vodu, ulje i postepeno dodajte brašno dok ne umesite glatko testo. Ostavite pokriveno da naraste oko pola sata. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo okglagijom oko 1 cm debljine, pa isecite pravougaonike. U orahe dodajte šećer, suvo grožđe i malo soka. Suvo grožđe nije obavezno. Kašičicom sipajte smesu na sredinu pravougaonika, pa preklopite i dobro pritisnite. Ređajte u podmazan pleh, pa pokrijte i ostavite da odmore još nekih 20 minuta. Pržite u dubokom ulju. Vadite na ubrus da se ocedi višak masnoće. Možete da pospete vanilin šećerom. 

Izvor: Stvar ukusa