POHOVAN HLEB SA DVE VRSTE SIRA: Smesu samo umutite, sve poređate u pleh i zapečete - sastojke već imate kod kuće

Za pohovani hleb na bakin način vam ne treba puno sastojaka, samo dve vrste sira i još par namirnica.

Bakina i dekina kuhinja

Kada ste u žurbi, a volite prženice onda obavezno isprobajte baka Jelin recept za pohovani hleb. Iskoristite namirnice koje već imate i zapecite u rerni. Napravićete neverovatan doručak za koji vam neće trebati ni sat vremena. Umesto u mleko obavezno ih umočite u jogurt, jer će on bajat hleb učiniti mnogo mekšim i sočnijim. 

Sastojci:

  • kriške bajatog hleba
  • 2 jajeta 
  • 100 g feta sira
  • 50 g tvrdog sira 
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 300 ml jogurta

Priprema:

Izgnječite sir, pa dodajte jaja, jogurt, rendani tvrdi sir i ulje, pa sve sjedinite. Pleh obložite pek papirom, pa na dno sipajte malo dobijene smese i umočite hleb. Preko sipajte ostatak smese. Pecite na 220°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa