ZAPEČENI KROMPIR SA POVRĆEM: Brzo, jednostavno, lako i jeftino, a posno i puno vitamina

U toku posta izaberite odlično jelo, a to je bakin zapečeni krompir sa povrćem.

Bakina i dekina kuhinja

Ako se pridržavate Uskršnjeg posta i ne znate šta da spremate, mi vam predlažemo fantastičan baka Jelin recept. Tepsija puna raznovrsnog povrća osim što je ukusna, puna je i vitamina. Sprema se bez puno muke, jer samo treba da isečete povrće i zapečete ga u rerni. Nema stajanja pored šporeta ili previše prljavih sudova. Možete da poslužite sa ribom, ako vam samo povrće nije dovoljno. 

Sastojci:

  • 2-3 krompira
  • 2 paprike
  • 1 veći crni luk
  • 1 veza mladog luka
  • 1 tikvica
  • 1 paradajz (ili iz flaše)
  • 2 veće šargarepe
  • 1 kašika prezli
  • 1 kašičica slatke paprike

Priprema:

Povrće operite i ogulite, pa isecite na krupnije kocke.Tikvicu odvojite od ostalog povrća, posolite, ostavite da odstoji, pa ocedite. Povrće posolite, pobiberite, dodajte prezle, origano, mlevenu papriku, ulje i dobro promešajte. Sipajte u nauljen pleh i pokrijte alu folijom, pa ostaviti da stoji pola sata. Otkrijte i pecite oko sat vremena.  

Izvor: Bakina i dekina kuhinja