Ako se pridržavate Uskršnjeg posta i ne znate šta da spremate, mi vam predlažemo fantastičan baka Jelin recept. Tepsija puna raznovrsnog povrća osim što je ukusna, puna je i vitamina. Sprema se bez puno muke, jer samo treba da isečete povrće i zapečete ga u rerni. Nema stajanja pored šporeta ili previše prljavih sudova. Možete da poslužite sa ribom, ako vam samo povrće nije dovoljno.
Sastojci:
- 2-3 krompira
- 2 paprike
- 1 veći crni luk
- 1 veza mladog luka
- 1 tikvica
- 1 paradajz (ili iz flaše)
- 2 veće šargarepe
- 1 kašika prezli
- 1 kašičica slatke paprike
Priprema:
Povrće operite i ogulite, pa isecite na krupnije kocke.Tikvicu odvojite od ostalog povrća, posolite, ostavite da odstoji, pa ocedite. Povrće posolite, pobiberite, dodajte prezle, origano, mlevenu papriku, ulje i dobro promešajte. Sipajte u nauljen pleh i pokrijte alu folijom, pa ostaviti da stoji pola sata. Otkrijte i pecite oko sat vremena.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja