NIŠTA PROSTIJE ZA PRIPREMU OD KOLAČA SA GRIZOM I ORASIMA: Čokoladna glazura koja curi ga čini neodoljivim

Fenomenalan i jednostavan recept za kolač sa grizom i orasima preliven čokoladom.

Cooking

Kolači i torte sa orasima svi vole, ali su često komplikovani za pripremu jer ide patišpanj, pa onda bogati fil. Ovaj kolač sa grizom i orasima preliven predivnom čokoladnom glazurom svi mogu da naprave. Odličan je ako vam banu gosti, jer dok pijete kafu on može da se peče. Samo sjedinite sastojke i prelijte istopljenom čokoladom. 

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 jajeta
  • 140 g griza
  • 10 g vanilin šećera
  • 100-200 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 400 ml jogurta

Za glazuru:

  • 150 g čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Penasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje, jogurt i posle svakog dodavanja umutite. Sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, pa griz i na kraju mlevene orahe. Svaki put promešajte da se sve sjedini. Pecite na 180°C oko 30-40 minuta. Za to vreme napravite glazuru, tako što ćete čokoladu otopiti sa uljem. Prelijte preko kolača. 

Izvor: Cooking