Kineska hrana je jako ukusna, a dodatna je prednost što možete da je spremite kod kuće jer je zaista jednostavna. Obično se sprema u slatko kiselom sosu, ali ako ste ljubitelji začinjene hrane onda možete da napravite u ljutom sosu. Predlažemo vam izuzetno ukusno jelo sa piletinom, jajima i pirinčem koje se sprema u jednom tiganju. Umesto piletine možete da koristite i svinjetinu.
Pročitajte i kako se pravi mandžurijska piletina.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 2 pileća filea
- skrob
- 3 kašike soja sosa
- 300 g kuvanog pirinča
- 1 crni luk
- 1 velika šargarepa
- 1/2 šolje graška iz konzerve
- 1 čen belog luka
- mladi luk
Priprema:
Ulupajte jaja, pa ih propržite. Izvadite ih u neku posudu. U isti tiganj dodajte još malo ulja, pa propržite meso koje ste prethodno isekli na kockice i uvaljali u skrob. Kada se isprži dodajte soja sos (1 kašiku) i lepo promešajte. Izvadite i meso, pa u isti tiganj dodajte pirinač koji ste prethodno skuvali. Sipajte soja sos (2 kašike) i malo ulja, pa propržite. Izvadite i pirinač, pa u isti tiganj sipajte još malo ulja i dodajte sitno seckani crni luk, beli luk, šargarepu i grašak. Propržite par minuta, pa vratite meso, jaja i pirinač. Ostavite još 2 minuta na šporetu i možete da servirate. Na kraju pospite seckanim mladim lukom.
Izvor: Stvar ukusa