Fava je mahunarka, a u drevnim vremenima bila je glavna hrana u mediteranskoj kuhinji, pogotovo u Grčkoj. Ljudi vole da je jedu zbog odličnog ukusa i visoke nutritivne vrednosti. Fava ima puno proteina i vlakana, kao i nizak nivo masti i holesterela. Ovo zdravo mahunasto povrće se lako se sprema, a u nastavku teksta pročitajte tradicionalni recept. Sastojci su jeftini i svima dostupni.
- Sastojci:
- 1 šolja fave
- 4 šolje vode
- 1/2 kašičice soli
- 1 glavica crnog luka
Priprema:
Favu operite, pa stavite u šerpu i prelijte vodom. Dodajte so i glavicu crnog luka koju ste oljuštili. Kuvajte na laganoj vatri, a za to vreme sklanjajte penu koja se stvara. Skuvanu favu ohladite i dodatno je usitnite u blenderu ili štapnim mikserom, uz dodatak 2 kašike maslinovog ulja. Favu dobro ohladite u frižideru, a pre služenja je dekorišite sitno seckanim crnim lukom, origanom i prelijte sokom od limuna i maslinovim uljem.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus