Nekada su domaćice razvlačile testo za domaće kore, pa ih filovale i pravile najlepše pite. Danas ljudi imaju sve manje vremena za to, pa koriste gotove kore, a pita sa njima je jednako ukusna i mnogo brže se pravi. Nadevi mogu da budu od najrazličitijih sastojaka, a ne zna se koji je lepši. Kako je leto pri kraju iskoristite to na najbolji mogući način i napravite mediteransku pitu sa tikvicama i sirom.
- Sastojci:
- 500 g tikvica
- 200 g feta sira
- 100 g mocarele
- 1 veza mirođije
- 1 mladi luk
- 2 jajeta
- 4-5 kora
Priprema:
Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite 20 minuta da puste vodu. Zatim ih dobro ocedite i stavite u posudu, pa dodajte seckanu mirođiju i mladi luk, kao i izmrvljenu fetu i rendani mocarela sir. Dodajte i jaja i sve dobro promešajte. Okrugli kalup premažite istopljenim puterom, pa stavite koru i opet premažite istopljenim puterom. Poređajte i ostale kore tako da im vrh bude pod različitim uglom da napravite oblik zvezde (pogledaj video).Svaku koru premazujete istopljenim puterom. U sredinu stavite nadev i preklopite testo oko fila, pa premažite puterom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem