Kako se prave grčke ćufte od mlevenog mesa

Ćufte su odličan predlog za ručak, a sada ih napravite po receptu grčkih domaćica.

Printscreen/YT/Dimitra's Dishes

Za pripremu ćufti postoje različiti recepti i ne zna se koji je ukusniji. Mi ih često pripremamo sa paradajz sos i služimo sa pire krompirom, a donosimo vam i super grčki recept za ovo jelo. Napravite ukusne ćufte od mlevenog mesa sa začinima, a ono što je bitno da uradite jeste da ostavite meso minimum sat vremena u frižideru kako bi se ukusi lepo spojili. Uživajte i služite sa caciki umakom!

Sastojci: 

  • 450 g mlevene govedine
  • 1 crni luk 
  • 100 g prezli
  • 120 ml mleka
  • 50 g parmezana
  • 1 veza peršuna
  • 1 čen belog luka
  • 1 paprika
  • 1 jaje
  • 1 kašičica origana
  • 1/4 kašičice slatke paprike 
  • 100 g brašna

Recept za grčke ćufte od mlevenog mesa: 

U blenderu usitnite crni i beli luk, pa dobro procedite. U posudu stavite mleveno meso, pa dodajte luk i papriku koju ste takođe izblendirali. Zatim dodajte parmezan, prezle, mleko koje ste umutili sa jajetom. Posolite, pobiberite, pospite origanom i slatkom paprikom. Sve dobro sjedinite. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru nekih sat vremena, a možete i preko noći. Nakon toga oblikujte ćufte, pa uvaljajte u brašno. Pržite ih u tiganju u kojem ste dobro zagrejali ulje. Ređajte na tanjir obložen ubrusom. 

Pročitajte i ovo: Ćufte od jagnjetine i bulgura sa šargarepom i fetom

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Recept za ćufte od tikvica  TikTok/ fitgreenmind

StvarUkusa/S.B.