Za užinu, doručak ili večeru ove slane pogačice su odličan izbor. Prave se neverovatno jednostavno, nema čekanja da testo narasta odmah se peku i služe.Za manje od pola sata su na vašem stolu. Odlične su i za posne dane, jer se prave od posnih sastojaka.
- Sastojci:
- 3 manje glavice crnog luka
- 1 kašičica soli
- 80 ml ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 240 g brašna
- susam ili druge semenke
Priprema:
U secka stavite isečen luk, posolite i nalijte ulje. Blendajte dok ne dobijete kremastu smesu. Zatim prebacite smesu u činiju, dodajte brašno i prašak za pecivo pa izmešajte da dobijete testo. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu - premesite ga pa ga podelite na 2 dela i svaku lopticu razvaljajte oklagijom. Pospite susamom, pređite oklagijom još jednom i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Isecite na kockice i pecite 15 minuta na 180 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus