Za užinu, doručak ili večeru ove slane pogačice su odličan izbor. Prave se neverovatno jednostavno, nema čekanja da testo narasta odmah se peku i služe.Za manje od pola sata su na vašem stolu. Odlične su i za posne dane, jer se prave od posnih sastojaka.

  • Sastojci:
  • 3 manje glavice crnog luka
  • 1 kašičica soli
  • 80 ml ulja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 240 g brašna
  • susam ili druge semenke

Priprema:

U secka stavite isečen luk, posolite i nalijte ulje. Blendajte dok ne dobijete kremastu smesu. Zatim prebacite smesu u činiju, dodajte brašno i prašak za pecivo pa izmešajte da dobijete testo. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu - premesite ga pa ga podelite na 2 dela i svaku lopticu razvaljajte oklagijom. Pospite susamom, pređite oklagijom još jednom i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Isecite na kockice i pecite 15 minuta na 180 stepeni.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE