Za užinu, doručak ili večeru ove slane pogačice su odličan izbor. Prave se neverovatno jednostavno, nema čekanja da testo narasta odmah se peku i služe.Za manje od pola sata su na vašem stolu. Odlične su i za posne dane, jer se prave od posnih sastojaka.
- Sastojci:
- 3 manje glavice crnog luka
- 1 kašičica soli
- 80 ml ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 240 g brašna
- susam ili druge semenke
Priprema:
U secka stavite isečen luk, posolite i nalijte ulje. Blendajte dok ne dobijete kremastu smesu. Zatim prebacite smesu u činiju, dodajte brašno i prašak za pecivo pa izmešajte da dobijete testo. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu - premesite ga pa ga podelite na 2 dela i svaku lopticu razvaljajte oklagijom. Pospite susamom, pređite oklagijom još jednom i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Isecite na kockice i pecite 15 minuta na 180 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu