Mafini su popularni u celom svetu, a mogu da budu i slatki i slani. Kako je u toku Uskršnji post, mi vam predlažemo da isprobate i recept za posne mafine sa jabukama i džemom. Savršena kombinacija sastojaka sa mirisnim začinima čini ovo pecivo neodoljivim, a odličan su predlog ako želite da se zasladiteposle ručka ili ako vam dolaze gosti. 

  • Sastojci:
  • 2 veće jabuke 
  • 2 kašike džema 
  • 1 čaša šećera 
  • 1/2 čaše ulja 
  • 2 čaše brašna 
  • 1 kesica praška za pecivo 
  • 1 čaša vode 
  • 1 kašičica cimeta 
  • 1 kesica vanilin šećera 
  • šećer u prahu 

Priprema:
Jabuke očistite i izrendajte, pa dodajte šećer, brašno, džem po želji, prašak za peciv, vanilin šećer, ulje, cimet i vodu. Smesu dobro sjedinite, pa u kalup za mafine stavite papirne kalupe i sipajte smesu. Nemojte da napunite do vrha. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata. Kada se malo ohlade izvadite ih kalupa i pospite šećer u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE