Mafini su popularni u celom svetu, a mogu da budu i slatki i slani. Kako je u toku Uskršnji post, mi vam predlažemo da isprobate i recept za posne mafine sa jabukama i džemom. Savršena kombinacija sastojaka sa mirisnim začinima čini ovo pecivo neodoljivim, a odličan su predlog ako želite da se zasladiteposle ručka ili ako vam dolaze gosti.
- Sastojci:
- 2 veće jabuke
- 2 kašike džema
- 1 čaša šećera
- 1/2 čaše ulja
- 2 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 čaša vode
- 1 kašičica cimeta
- 1 kesica vanilin šećera
- šećer u prahu
Priprema:
Jabuke očistite i izrendajte, pa dodajte šećer, brašno, džem po želji, prašak za peciv, vanilin šećer, ulje, cimet i vodu. Smesu dobro sjedinite, pa u kalup za mafine stavite papirne kalupe i sipajte smesu. Nemojte da napunite do vrha. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata. Kada se malo ohlade izvadite ih kalupa i pospite šećer u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem