Ako želite da na Veliki petak poslužite raskošan ručak naš predlog je pečena skuša u sosu od belog vina, a kao prilog može krompir salata ili neka sezonska. Skuša nije samo ukusna nego spada i u najzdravije ribe na svetu, jer sadrži veliki procenat omega-3 masnih kiselina i zbog toga je sjajna za regulisanje krvnog pritiska. Zbog svih benefita ona treba da se nađe na meniju redovno, a super je i što nije teška za pripremu i kratko se peče, a punjenje od senfa je čini aromatičnom. 

  • Sastojci: 
  • 2 skuše 
  • 2 kašičice senfa 
  • 3 kašike maslinovog ulja 
  • 3 čena belog luka 
  • 1 limun
  • 1/2 veze peršuna 
  • 200 ml belog vina 

Priprema:

Ribu očistite, pa ih posolite i pobiberite i poređajte u tepsiju. U posudi pomešajte senf, maslinovo ulje, seckani peršun i još neki začin po želji, kao i mleveni beli luk i sok od 1/2 limuna. Napunite ribu ovom smesom i zatvorite čačkalicom ili koncem koji se koristi za kuvanje. Vino pomešajte sa preostalim sokom od limuna i prelijte preko ribe, pa pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Skinite foliju i pecite još 15 minuta, a povremeno prelijte sosom od vina.  

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE