Ako želite da na Veliki petak poslužite raskošan ručak naš predlog je pečena skuša u sosu od belog vina, a kao prilog može krompir salata ili neka sezonska. Skuša nije samo ukusna nego spada i u najzdravije ribe na svetu, jer sadrži veliki procenat omega-3 masnih kiselina i zbog toga je sjajna za regulisanje krvnog pritiska. Zbog svih benefita ona treba da se nađe na meniju redovno, a super je i što nije teška za pripremu i kratko se peče, a punjenje od senfa je čini aromatičnom.
- Sastojci:
- 2 skuše
- 2 kašičice senfa
- 3 kašike maslinovog ulja
- 3 čena belog luka
- 1 limun
- 1/2 veze peršuna
- 200 ml belog vina
Priprema:
Ribu očistite, pa ih posolite i pobiberite i poređajte u tepsiju. U posudi pomešajte senf, maslinovo ulje, seckani peršun i još neki začin po želji, kao i mleveni beli luk i sok od 1/2 limuna. Napunite ribu ovom smesom i zatvorite čačkalicom ili koncem koji se koristi za kuvanje. Vino pomešajte sa preostalim sokom od limuna i prelijte preko ribe, pa pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Skinite foliju i pecite još 15 minuta, a povremeno prelijte sosom od vina.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs