Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ĆUFTE OD ŠARANA U PARADAJZ SOSU: Jednostavno i jeftino jelo - super za slavsku trpezu

Autor Sanja Belinić

Provereni recept za tolstolobika - belog šarana. Lako ćete ga napraviti, a super je kao slavsko posluženje.

 Ćufte od tolstolobika - belog šarana Izvor: Shutterstock

Šaran je rečna riba koja je popularna u Srbiji, a svi je obično spremaju na isti način. Ako želite da napravite ovu ribu na drugačiji način, predlažemo da izaberete belog šarana, poznatijeg kao tolstolobik, pa da napravite ćufte. Ovako pripremljen tolstolobik je odličan izbor za slavsku trpezu, a ako ga pravite za ručak, onda poslužite uz posni pire krompir. Takođe, kada pripremate rečnuribu, ako ne želite da se previše oseća na mulj, obavezno koristite začine, a što ih je više to je bolje. 

Sastojci:

  • 500 g tolstolobika - šarana (bez kostiju) 
  • 1 crni luk
  • 200 g pirinča
  • 50 g prezli 
  • 250 ml paradajz sosa 
  • 3 kašike brašna

Recept za ćufte od tolstolobika - belog šarana:

Šarana očistite i izblendirajte, a onda izblendirajte i crni luk. Pirinač skuvajte, pa procedite i pomešajte sa šaranom (tolstolobikom) i lukom. Dodajte i prezle. Začinite po želji, a mi predlažemo da malo eksperimentišete, pa tako možete da dodate pored soli i bibera, začine kao što su senf u prahu, mlevenu papriku... Zatim sjedintie smesu od tolstolobika (šarana) i oblikujte ćufte. Ispržite ih u tiganju na malo ulja, a onda ih izvadite iz tiganja. U isti dodajte još malo ulja i sipajte paradajz sos. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa dodajte brašno i promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, a začinite po želji. Zatim u vatrostalnoj posudi poređajte ćufte, pa prelijte paradajz sosom i pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

05:57
SPREMITE PIJANOG ŠARANA EKSPRESNO! Tradicionalno jelo po receptu master šefa!
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

Izvor: StvarUkusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti