POSNA PICA OD DOMAĆEG TESTA: Nema čekanja da nadođe, a sastojke možete da kombinujete po želji

Pica je mnogima omiljeni obrok, a ovako spremljenu možete da je jedete i u vreme posta.

Shutterstock

Pica je jelo kom retko ko može da odoli. Sama pomisao na vazdušasto testo sa suhomesnatim proizvodima i kačkavaljem budi apetit. Sastojci koji se stavljaju na testo za picu većinom su mrsni, ali pomoću ovog recepta svoje omiljeno jelo moći ćete da spremate i u toku posta. Možete da se "igrate" sastojcima i da dodate vaše omiljeno povrće, a ukoliko ste ljubitelj ribe možete da stavite i tunjevinu. 

Sastojci:

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 300 ml vode
  • 80 ml ulja
  • pola kocke kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli

Za nadev:

  • 200 g šampinjona
  • 1 struk praziluka
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • šaka bebi spanaća
  • 4 kašike kečapa
  • origano

Priprema:

Zagrejte vodu tako da bude mlaka, dodajte kvasac i šećer, pa ostavite da se kvasac aktivira. U vanglicu sipajte brašno, so, dodajte ulje i sa pripremljenim kvascem zamesite testo koje se odvaja od zidova posude. Povrće operite, pa paprike iseckajte na kolutove, šampinjone na listiće, a praziluk što sitnije. Na radnu površinu pospite malo brašna, pa stavite testo i razvucite ga oklagijom. Pleh podmažite uljem, spustite testo i kečapom ga premažite sve do ivica. Odozgo stavite paprike i šampinjone, pa sve pospite origanom. Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite picu na 200 stepeni dok ne porumeni. Kada je gotova, izvadite je iz pleha, ukrasite listićima spanaća i pospite iseckanim prazilukom.

Izvor: Stvar ukusa