POSNI ČORBAST PASULJ: Za manje od 300 dinara i bez puno muke dobićete izdašan ručak - prste da poližete

Posni čorbast pasulj podjednako je ukusan kao i mrsan, a priprema je nikad lakša.

Shutterstock

Pasulj je jedno od omiljenih jela na našim prostosima, a i u posnoj varijanti podjednako je ukusan. Baš ovako su ga pravile naše bake za Uskršnji post, a uzrečica "prosto kao pasulj" definitivno je opravdana, jer se nikad lakše sprema. 

Sastojci:

  • 400 g pasulja
  • 2 glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 koren peršuna
  • 1 zelena paprika
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica aleve paprike
  • lovorov list
  • so, biber u zrnu

Priprema:

Pasulj operite i nalijte vodom, pa ostavite da se krčka sat vremena u poklopljenoj šerpi. Prospite tu vodu, pa nalijte novu. Dodajte sitno seckanu jednu glavicu crnog luka, šargarepu, koren peršuna, biber u zrnu, lovorov list i zelenu papriku. Kuvajte još sat vremena na srednjoj temperatuti. U tiganju zagrejte ulje i propržite sitno seckanu drugu glavicu crnog luka, zatim dodajte brašno, seckani beli luk i kad porumeni, dodajte alevu papriku. Skinite sa vatre i sipajte u pasulj. Dodajte začin, mleveni biber i soli po potrebi. Ostavite da vri još dva minuta i pasulj je gotov. Poslužite ga uz sezonsku salatu.

Izvor: Stvar ukusa