Pečurke, a posebno šampinjoni, imaju široku primenu u domaćoj kuhinji. Od šampinjona se mogu pripremati i glavna jela, poput gulaša, odličan su prilog, sastojak su velikog broja salata, a kao predjelo su omiljeni punjeni.
Ovoga puta donosimo vam posnu verziju punjenih šampinjona koji će vas oduševiti. Tajna je u jednom sastojku - posnom kačkavalju, koji će im dati neodoljiv ukus.
Sastojci:
- 500 g šampinjona
- 1 konzrva tunjevine
- 3 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 3 kašike prezli
- posni kačkavalj
- so, biber
Priprema:
Šampinjone dobro operite, pa lagano odvojte dršku od glave. Beli i crni luk zajedno sa peteljkama sitno naseckajte, pa disntajte na ulju dok luk ne postan staklast. Kada je gotovo, sklonite sa vatre, dodajte so, biber, tunjevinu i prezle, pa sve dobro sjedinite. Pečurke poređajte u pleh obložen pek papirom, pa svaku napunite obilno nadevom. Odozgo narendajte posni kačkavalj i zapecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.
Izvor: Stva ukusa