U toku je Gospojinski post, a ako ga se pridržavate, to ne znači da ne možete da jedete slatko. Danas postoje recepti za neodoljive kolače koji su idelani i kada se posti na vodi, a ovaj čokoladni sa džemom je upravo takav. Neće moći da mu odole ni najveći sladokusci, a sastojci su jeftini i jednostavni, kao i priprema. Posne kolače možete da spremate i kada nije post, jer danas ne postoji razlika, a svi znamo da je kombinacija džema i čokolade prosto savršena. 

  • Sastojci:
  • 400 g brašna
  • 400 ml vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 150 g šećera
  • 1 ravna kašika cimeta
  • 80 g posne čokolade 
  • džem od šljiva 

Priprema:

U šerpu sipajte vodu, pa dodajte šećer. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa isključite šporet. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i cimet i dobro promešajte. Zatim dodajte istopljenu čokoladu i sjedinite, pa sipajte smesu u tepsiju obloženu pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Dobijenu koru presicite na pola, pa jednu polovinu premažite džemom. Preklopite drugom polovinom i isecite kocke. Možete ceo kolač da prelijete čokoladnom glazurom ili šećerom u prahu. 

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow kolač sa jabukama bez brašna

Izvor: Stvar ukusa