Sitni kolači su ukras svake slavske trpeze, a ako slavite Svetog Jovana, onda vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Napravite sitne kolače sa plazma keksom i kokosom, a osim ovih sastojaka koje svi vole, dodaju se bela i mlečna čokolada. Uživaćete u ukusu, a spoj plazme, kokosa i čokolade je prosto neodoljiv.
Sastojci:
- 400 g plazma keksa
- 2 kašike kakaoa
- 100 ml mleka
- 250 g krem sira
- Za maskarpone fil:
- 170 g maskarpone sira
- 80 g krem sira
- 30 g šećera
- 2 kašičice vanilin šećera
- 250 ml slatke pavlake
- 30 g kokosa
- Za ganaš od bele čokolade:
- 130 g bele čokolade
- 80 ml slakte pavlake
- Za ganaš od mlečne čokolade:
- 30 g čokolade
- 30 ml slatke pavlake
Recept za sitne kolače sa plazmom i kokosom:
Napravite podlogu od plazma keksa
U posudi pomešajte mlevenu plazmu i kakao, pa lepo promešajte. Zatim dodajte mleko i krem sir, pa dobro sjedinite sve sastojke. Podelite smesu na 2 jednaka dela. Uzmite deo i utisnite u kalup koji ste obložili pek papirom, pa stavite u frižider da se stegne.
Spremite maskarpone fil
Umutite maskarpone i krem sir sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim sipajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Na kraju sipajte kokos i sjedinite mikserom. Sipajte pola količine fila preko i poravnajte. Preostalo testo razvucite između pek papira, pa stavite preko fila, a onda premažite i drugu polovinu fila i poravnajte.
Ganaš od bele čokolde
Istopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom, pa sipajte preko fila i poravnajte.
Ganaš od mlečne čokolade
Istopite mlečnu čokoladu sa slatkom pavlakom, pa sipajte u kesu za zamrzivač i isecite rupu. Sipajte na par mesta i čačkalicom napravite šaru. Stavite u frižider da se kolač stegne, pa isecite po želji.
Pročitajte i ovo: Sitni kolači sa rumom i kokosom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Novi MONDO podkast “Keš ekspert”: Poznata glumica otkriva kako da planirate svoje finansije!
Plazma od Srca sa ukusom oraha: Čuven keks sa posnim sastojcima
Grčki paprikaš sa zelenom boranijom
Pileća salata sa orasima i suvim šljivama
Slavska salata sa piletinom, šampinjonima i šargarepom