Na svakoj svečanoj trpezu su predjelo i deserti ono što privlači najviše pažnje. Danas postoji bezbroj recepata koji se brzinski spremaju, ukusni su, a i izgledaju savršeno. Ako želite da vaš slavski sto izgleda savršeno, ali i da gosti budu zadovoljni ukusom, predlažemo vam da napravite slane kuglice od belog mesa i krompira sa povrćem. Ovako pripremljeno predjelo će svakoga oduševiti, a vi ćete napraviti bez muke.
Sastojci:
- 300 g belog mesa
- 4 jajeta
- 150 g tvrdog sira
- 2 krompira
- 1 cvekla
- 2 kuvane šargarepe
- 1 kiseli krastavac
- 5 kašika majoneza
- 1 veza mirođije
Hladno predjelo za slavu - slane kuglice sa belim mesom i povrćem recept:
Pripremite meso i povrće
U jednoj šerpi skuvajte belo meso, a u drugoj jaja. Takođe, cveklu, krompir i šargarepu skuvajte odvojeno, pa kada se povrće ohladi, oljuštitie. Šargarepu i cveklu izrendajte i stavite u odvojene posude. Seckanu mirođiju stavite u treću posudu.
Povežite sastojke
U posudi pomešajte rendana kuvana jaja, rendani pire krompir, rednani tvrdi sir, sitno seckani kiseli krastavac, sitno seckano belo meso, majonez i posolite. Sve dobro sjdeidnite i oblikujte loptice.
Napravite lotpice
Podelite loptice na 3 jednaka dela i uvaljajte zasebno u mirođiju, cveklu i šargarepu. Poslužite hladno predjelo za slavu.
Pročitajte i ovo: Kako se prave slane princes krofne
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus