Ukoliko želite da probate nešto kreativno i autentično, poslužite se namirnicama iz sopstvene kuhinje.
Potrebno vam je: jaja, crveni kupus, voda, sirće
Priprema: Odsecite onoliko kupusa koliko procenite da vam je taman. Sitno ga naseckajte i ubacite u šerpu sa vodom. Dubina treba da je tolika da jaja, kada ih kasnije budete ubacili, budu sasvim pokrivena. Pustite kupus da proključa i onda ubacite kašiku – dve sirćeta. Jaja ne bi trebalo da su hladna. Pre kuvanja ih pustite da odstoje jedno dva sata na sobnoj temperaturi, ili se može dogoditi da popucaju. Jaja kuvajte 10 minuta ili duže. Potom ih izvadite iz kupusa i spuštajte u činiju sa hladnom vodom kako se ne bi dalje kuvala od sopstvene toplote i kako se ne bi stvarali zeleni krugovi oko žumanaca.
Kiš od brokolija i kačakvalja
Salata sa tikvicama koja se slaže kao torta
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom