Ukoliko želite da probate nešto kreativno i autentično, poslužite se namirnicama iz sopstvene kuhinje.
Potrebno vam je: jaja, crveni kupus, voda, sirće
Priprema: Odsecite onoliko kupusa koliko procenite da vam je taman. Sitno ga naseckajte i ubacite u šerpu sa vodom. Dubina treba da je tolika da jaja, kada ih kasnije budete ubacili, budu sasvim pokrivena. Pustite kupus da proključa i onda ubacite kašiku – dve sirćeta. Jaja ne bi trebalo da su hladna. Pre kuvanja ih pustite da odstoje jedno dva sata na sobnoj temperaturi, ili se može dogoditi da popucaju. Jaja kuvajte 10 minuta ili duže. Potom ih izvadite iz kupusa i spuštajte u činiju sa hladnom vodom kako se ne bi dalje kuvala od sopstvene toplote i kako se ne bi stvarali zeleni krugovi oko žumanaca.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem