Farbanje jaja je jedna od najlepših prazničnih tradicija, a postoji dosta tehnika pomoću kojih ćete ih lako i brzo dekorisati. Ovaj put vam predlažemo da koristite aluminijumsku foliju i boje po želji. Jaja mogu da budu jednobojna, ali i kombinacija više boja koje se slažu. Ulepšajte svečanu uskšnju trpezu savršeno ukrašenim jajima. Takođe, kako ona ne bi pucala dok se kuvaju, koristite karton. A, ako dodate limun lakše će se ljuštiti.
- Sastojci:
- јаја
- boja za jaja
- sirće
- alu folija
Priprema:
Skuvajte jaja, tako što ćete ih staviti u karton, pa u šerpu sa ključalom vodom. Ubacite kriške limuna, a kada se skuvaju prebacite u ledenu vodu. Odvojite boje koje želite, a onda ih sipajte u čaše i svaku napunite vrelom vodom. Promešajte i dodajte u svaku čašu kašiku sirćeta. Promešajte i ubacite jaja. Iscepajte aluminijumsku foliju, pa je izgužvajte i onda sipajte po par kapi boje koja se slaže sa obojenim jajetom. Možete i da preskočite bojenje u čaši i da odamh stavite jaje u alu foliju sa bojim i ostavite da stoji par minuta. Malo protrljajte i ostavite da se osuši. Svako jaje premažite uljem.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus