Sastojci:
- 5 tvrdo kuvanih jaja
- 300 g pavlake ili grčkog jogurta
- 2 jabuke
- 2 praziluka
- Šaka svežeg peršuna
- So, biber, čili, 1 kašičica šećera u prahu
Priprema:
Uskršnja salata je savršen izbor za obogaćivanje stola tokom prazničnih dana. Lako se priprema, a bogata je ukusima i svežinom, zahvaljujući kombinaciji kuvanih jaja, sočnog voća i začina. Ova salata je prava poslastica koja može da bude samostalni obrok ili odličan prilog uz meso ili pogaču.
Tvrdo kuvana jaja oljuštite i izgnječite u činiji gnječilicom za krompir. Jabuke operite, ogulite i iseckajte na male kockice. Praziluk očistite i iseckajte na kolutiće. Sve sastojke stavite u veliku činiju. Dodajte peršun, so, biber, čili i šećer u prahu. Na kraju, prelijte jogurtom ili pavlakom i sve dobro promešajte. Ostavite da se ohladi pre služenja. Dekorišite po želji.
Bonus video
Svinjetina sa brokolijem i karfiolom u soja sosu
Hrskavi palenta štapići sa umakom od avokada
Mediteranski uštipci sa fetom i paradajzom
Pileća krilca u ulju od belog luka
Kokos praline sa 2 vrste čokolade