Sastojci:

  • 5 tvrdo kuvanih jaja
  • 300 g pavlake ili grčkog jogurta
  • 2 jabuke
  • 2 praziluka
  • Šaka svežeg peršuna
  • So, biber, čili, 1 kašičica šećera u prahu

Priprema:

Uskršnja salata je savršen izbor za obogaćivanje stola tokom prazničnih dana. Lako se priprema, a bogata je ukusima i svežinom, zahvaljujući kombinaciji kuvanih jaja, sočnog voća i začina. Ova salata je prava poslastica koja može da bude samostalni obrok ili odličan prilog uz meso ili pogaču.

Savet:

Za dodatnu svežinu, možete dodati malo limunovog soka u jogurt, a ako volite začinjenije, pojačajte količinu čilija. Salata je odlična i za sve druge prilike, ne samo za Uskrs!

Tvrdo kuvana jaja oljuštite i izgnječite u činiji gnječilicom za krompir. Jabuke operite, ogulite i iseckajte na male kockice. Praziluk očistite i iseckajte na kolutiće. Sve sastojke stavite u veliku činiju. Dodajte peršun, so, biber, čili i šećer u prahu. Na kraju, prelijte jogurtom ili pavlakom i sve dobro promešajte. Ostavite da se ohladi pre služenja. Dekorišite po želji.

Bonus video

Salata sa kuvanim jajima Izvor: Salata sa kuvanim jajima