USKRŠNJA SALATA SA CVEKLOM I KUVANIM JAJIMA: Raskošna i svečana ulepšaće svaku trpezu, a priprema je brza

Na svečanoj uskršnjoj trpezi obavezno treba da se nađe lagana salata sa cveklom i kuvanim jajima.

Printscreen/YT/Tsvetkova Natalia

Na Uskrs prestaje post i možemo da se vratimo mrsnoj hrani koja ne samo da je ukusna, nego može da bude i dekorativna. Na vreme osmislite šta ćete poslužiti na svečanoj trpezi. Pored jagnjetine možete da servirate i ovu zanimljivu uskršnju salatu sa cveklom i kuvanim jajima. U nju pored ove dve namirnice se stavljaju i krabini štapići, ali ako niste ljubitelj ili vam se ne uklapaju u budžet, slobodno zamenite tunjevinom

Sastojci:

  • 2 cvekle 
  • 150 g tvrdog sira  
  • 4 jajeta 
  • 200 g surimi štapića (od rakova, može i tunjevina)
  • majonez
  • 2 čena belog luka 
  • mirođija 

Priprema:

Cveklu i jaja skuvajte, pa izrendajte, takođe izrendajte i sir i krabine štapiće koje ste prethodno malo propržili. Cveklu posolite i pobiberite, pa promešajte sa mlevenim belim lukom. U kalup stavite prvo cveklu, pa red majoneza, pa red sira, majoneza, pa kuvanih jaja, posolite i pobiberite. Zatim ide majonez, krabini štapići i na kraju opet majonez. Dekorišite seckanom svežom mirođijom. Stavite u frižider. 

Izvor: Stvar ukusa