Preukusna pita od koje ide voda na usta.
Sastojci:
- kore za pitu
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- ulje
- začin
- malo bibera
- 2-3 jajeta
- 200 m kisele vode
- 1 prašak za pecivo
- 1 čaša pavlake i 1 jaje za preliv
Priprema:
Crni luk izblendirati, pa ga na laganoj vatri blago propržiti na malo ulja. Spustiti mleveno mesi, dodati začin, biber i so. Dinstati dok meso ne promeni boju.
Nauljiti tepsiju,uzeti jednu koru i staviti je na dno tepsije, zatim je malo isprskati mešavinom koju ste napravili od polašoljice ulja, vode i praška za pecivo. Postupak ponoviti i sa sledeće dve kore, a onda na treću staviti meso... Tako ponavljati postupak dok ne potrošite sve kore.
Završiti korom, isprskati malo uljem odozgo, pa iseći na kockice.
Umutiti jaja, kiselu vodu i pavlaku i preliti preko pite. Staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Idealan prilog uz ovu pitu je domaće kiseo mleko ili jogurt.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus