Preukusna pita od koje ide voda na usta.

Sastojci:

  • kore za pitu
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • ulje
  • začin
  • malo bibera
  • 2-3 jajeta
  • 200 m kisele vode
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 čaša pavlake i 1 jaje za preliv

Priprema:

Crni luk izblendirati, pa ga na laganoj vatri blago propržiti na malo ulja. Spustiti mleveno mesi, dodati začin, biber i so. Dinstati dok meso ne promeni boju.

Nauljiti tepsiju,uzeti jednu koru i staviti je na dno tepsije,  zatim je malo isprskati mešavinom koju ste napravili od polašoljice ulja, vode i praška za pecivo. Postupak ponoviti i sa sledeće dve kore, a onda na treću staviti meso... Tako ponavljati postupak dok ne potrošite sve kore.

Završiti korom, isprskati malo uljem odozgo, pa iseći na kockice.

Umutiti jaja, kiselu vodu i pavlaku i preliti preko pite. Staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Idealan prilog uz ovu pitu je domaće kiseo mleko ili jogurt.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs