Ako vam je od prethodnog dana ostala veća količina hleba, nemojte ga bacati. Stari hleb možete iskoristiti na mnogo načina, a mi izdvajamo devet.
"Oživite" hleb tako što čete ga staviti u nakvašenu papirnu kesu, a potom zagrijavajte u rerni. Dovoljna su svega 3 minuta!
Koristite ga u najrazličitijim receptima! ’Hleb od juče’ je osnova mnogih recepata - tosta, brusketa, ćufti, toplih sendviča.
Zamrznite ga! Ukoliko nećete odmah iskoristiti hleb, plastična kesa i zamrzivač su najbolji način.
Napravite prezlu!
Osušite parčad hleba na najnižoj temperaturi u rerni, potom ih sameljite. Vratite samljeveni hljeb u rernu na još sat vremena na najnižoj temperaturi. U čvrsto zatvorenoj posudi, prezla će potrajati i do šest meseci.
Napravite krutone od hleba!
Krutoni su nezaobilazan dodatak supama i salatama. Sve što je potrebno je da izrežete parče hleba na kockice, poprskate maslinovim uljem i začinima i osušite u rerni dok ne dobije zlatno-žutu boju.
Iskoristite parče hleba da čorbi date dodatnu gustinu.
Parče hleba u fioci u kojoj držite povrće, upiće suvišnu vlagu i produžiti mu vijek. Ali ne zaboravite da ga promijenite nakon dva dana!
Mrvice hleba mogu dati vlažnost i nahraniti zemljiu u kojoj su posađene vaše biljke. Sve što je potrebno jeste da osušite hleb, izmrvite ga i pomešajte sa zemljom.
Napravite grickalicu za vašeg psa mešanjem mrvica starog hleba, brašna, vode i ulja. Ukoliko imate i kalup u obliku kosti pored ukusnog, priredićete mu i slatko iznenađenje. Kolačiće pecite u rerni 30 do 40 minuta.
Izvor: zenasamja.me
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus