Ovako ukusnu pogaču još niste porobali.
Sastojci za testo:
500 g brašna
2 kašike soli
2 kašike šećera
3 kašike suvog kvasca
1 šoljica otopljenog margarina
1 šolja kiselog mleka
1 jaje
malo krem margarina
Nadev:
150 g mladog sira
nekoliko kašika kečapa
100-150 g feta sira
150 g pilećih grudi
100 g mariniranih šampinjona
malo origana
Sastojci za posipanje:
malo susama
malo kima
malo ječmenih pahuljica
Za premaz:
1 jaje
Priprema:
Prosejati brašno, staviti sve sastojke i, uz dodavanje tople vode, umesiti što mekše testo. Dobro ga izmesiti, da počne da se odvaja od posude. Ostaviti na toplom da se udvostruči zapreminu. Podeliti ga na dve lopte, jednu nešto veću od druge.
Veću loptu podeliti na 6 loptica veličine dečje šake i jednu malo veću, nju ćete kasnije podeliti na još delova (trebaće vam za sredinu pogače i pletenice). Manju kuglu podeliti na tri podjednake lopte.
Svaku od šest loptica razvući oklagijom, premazati krem-margarinom i posuti mladim sirom.
Zarolati u vidu kifle-rolata, pritisnuti malo krajeve i poređati u pleh obložen pekarskim papirom po obodu. Malo odvojiti od ivice.
Sad razviti one tri lopte. Svaku premazati kečapom, posuti seckanim pilećim grudima, fetom, šampinjonima i posuti s malo origana.
I njih zaviti u rolat, pa preseći po sredini, ali ukoso. Dobiće se šest komada, koje postavljamo između kiflica, sa kosim delom prema gore.
Od preostalog testa odvojiti jednu lopticu veličine većeg oraha, pa je staviti u sredinu tepsije. Ostatak podeliti na manje kuglice, njih 18, i uplesti šest malih pletenica, koje ćemo postaviti između rolatića sa pizza nadevom.
Pletenice postaviti između pizza-rolata, krajeve malo podviti ispod rolatica sa sirom, da se ne bi podigli prilikom pečenja, a donji deo ispod sredine pogače. Pizza-rolate zaseći po sredini i malo raširiti rezove. Nožem napraviti zareze i u sredini “cveta”.
Ostaviti pogaču da još malo odmara, pa je premazati umućenim jajetom. Posuti semenkama po želji i origanom… Peći pogaču da lepo porumeni, izvaditi je iz pećnice i pokriti čistom krpom da malo omekša.
Izvor: recepti-svijeta.com
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu