Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSTAĆE VAM OMILJENA: Studentska pizza pogača

Autor Ilic Milica
Autor Ilic Milica

POSTAĆE VAM OMILJENA: Studentska pizza pogača

 Izvor: Foto: Shutterstock

Ovako ukusnu pogaču još niste porobali.

Sastojci za testo:

500 g brašna

2 kašike soli

2 kašike šećera

3 kašike suvog kvasca

1 šoljica otopljenog margarina

1 šolja kiselog mleka

1 jaje

malo krem margarina

Nadev:

150 g mladog sira

nekoliko kašika kečapa

100-150 g feta sira

150 g pilećih grudi

100 g mariniranih šampinjona

malo origana

Sastojci za posipanje:

malo susama

malo kima

malo ječmenih pahuljica

Za premaz:

1 jaje

Priprema:

Prosejati brašno, staviti sve sastojke i, uz dodavanje tople vode, umesiti što mekše testo. Dobro ga izmesiti, da počne da se odvaja od posude. Ostaviti na toplom da se udvostruči zapreminu. Podeliti ga na dve lopte, jednu nešto veću od druge.

Veću loptu podeliti na 6 loptica veličine dečje šake i jednu malo veću, nju ćete kasnije podeliti na još delova (trebaće vam za sredinu pogače i pletenice). Manju kuglu podeliti na tri podjednake lopte.

Svaku od šest loptica razvući oklagijom, premazati krem-margarinom i posuti mladim sirom.

Zarolati u vidu kifle-rolata, pritisnuti malo krajeve i poređati u pleh obložen pekarskim papirom po obodu. Malo odvojiti od ivice.

Sad razviti one tri lopte. Svaku premazati kečapom, posuti seckanim pilećim grudima, fetom, šampinjonima i posuti s malo origana.

I njih zaviti u rolat, pa preseći po sredini, ali ukoso. Dobiće se šest komada, koje postavljamo između kiflica, sa kosim delom prema gore.

Od preostalog testa odvojiti jednu lopticu veličine većeg oraha, pa je staviti u sredinu tepsije. Ostatak podeliti na manje kuglice, njih 18, i uplesti šest malih pletenica, koje ćemo postaviti između rolatića sa pizza nadevom.

Pletenice postaviti između pizza-rolata, krajeve malo podviti ispod rolatica sa sirom, da se ne bi podigli prilikom pečenja, a donji deo ispod sredine pogače. Pizza-rolate zaseći po sredini i malo raširiti rezove. Nožem napraviti zareze i u sredini “cveta”.

Ostaviti pogaču da još malo odmara, pa je premazati umućenim jajetom. Posuti semenkama po želji i origanom… Peći pogaču da lepo porumeni, izvaditi je iz pećnice i pokriti čistom krpom da malo omekša.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: recepti-svijeta.com

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti