Skonsi, englesko pecivo koje sve redom osvaja svojim mirisom i ukusom. Uglavnom se služi za doručak, mada može biti odličan izbor i za večeru i može biti slatko - sa čokoladom, kokosom, ili slano - tradicionalno sa sirom!

Sastojci:

225 g brašna

prstohvat soli

prstohvat bibera

1 kafena kašika praška za pecivo

100g putera

100g čedar ili nekog drugog tvrdog sira

100 ml mleka

još malo sira za toping

Priprema:

U jednoj posudi dobro promešajte suve sastojke, potom dodajte puter koji ste prethodno isekli na komadiće, i onda sve dobro izradite rukom.

Zatim isto učinite i sa sirom koji ste prethodno narendali. Ipak, budite oprezni da ne preterate sa mešanjem, kako ne biste suviše istopili i ugnječili sir.

Napravite rupu u sredini, pa dodajte mleko - postepeno, nemojte sve odjednom, već procenite da li je potrebna cela količina. Treba da dobijete mekano testo, ali koje se ne lepi za prste.

Pobrašnjavite podlogu i razvijte testo pomoću oklagije tako da bude 2 cm debljine. Potom pomoću čaše vadite pogačice, ili ako želite možete da ih isečete i u obliku trougla. Poređajte ih u pleh na papir za pečenje, pa ih dodatno premažite mlekom, i pospite sa malo rendanog sira svaki.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200°, do 15 minuta, dok pogačice ne budu zlatno rumene.

I vaši skonsi su gotovi i spremni da ih poslužite - uz kafu, čaj, ili pak jogurt po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: mogujatosama.rs