Skonsi, englesko pecivo koje sve redom osvaja svojim mirisom i ukusom. Uglavnom se služi za doručak, mada može biti odličan izbor i za večeru i može biti slatko - sa čokoladom, kokosom, ili slano - tradicionalno sa sirom!
Sastojci:
225 g brašna
prstohvat soli
prstohvat bibera
1 kafena kašika praška za pecivo
100g putera
100g čedar ili nekog drugog tvrdog sira
100 ml mleka
još malo sira za toping
Priprema:
U jednoj posudi dobro promešajte suve sastojke, potom dodajte puter koji ste prethodno isekli na komadiće, i onda sve dobro izradite rukom.
Zatim isto učinite i sa sirom koji ste prethodno narendali. Ipak, budite oprezni da ne preterate sa mešanjem, kako ne biste suviše istopili i ugnječili sir.
Napravite rupu u sredini, pa dodajte mleko - postepeno, nemojte sve odjednom, već procenite da li je potrebna cela količina. Treba da dobijete mekano testo, ali koje se ne lepi za prste.
Pobrašnjavite podlogu i razvijte testo pomoću oklagije tako da bude 2 cm debljine. Potom pomoću čaše vadite pogačice, ili ako želite možete da ih isečete i u obliku trougla. Poređajte ih u pleh na papir za pečenje, pa ih dodatno premažite mlekom, i pospite sa malo rendanog sira svaki.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200°, do 15 minuta, dok pogačice ne budu zlatno rumene.
I vaši skonsi su gotovi i spremni da ih poslužite - uz kafu, čaj, ili pak jogurt po želji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus