Ove pogačice su zgodne za doručak, večeru , mekane su i mogu biti sveže i po nekoliko dana, a zgodne su i za podgrevanje u mikrotalasnoj.
Sastojci:
500 g brašna
2 jaja
So
Prašak za pecivo
100 ml jogurta
200 ml pavlake
200 g putera
1 žumance
susam po želji
Priprema:
Prvo posebno umutite mikserom pavlaku, jogurt, puter, pavlaku. U drugoj činiji izmešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte so po želji.
Potom prvu smesu dodajte u činiju sa brašnom i sve dobro izmešajte, kako ne bi ostale grudvice. Ono što je kod ovog recepta najbolje jeste da odmah možete da razvučete testo na podlozi koju ste pobrašnjavili, na recimo 1 do 2 cm debljine, pa da modlom ili čašom vadite pogačice.
Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih žumancetom, i pospite susamom po želji. Pecite u rerni zagrejanoj na 180° oko 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus