Ukusan dodatak svakom jelu.
Sastojci:
- 2 šolje pire krompira
- 1 šolja brašna
- 3 kašike otopljenog maslaca ili masti
Priprema:
Krompir skuvajte, pa napravite pire u koji dodajte maslac i so. Dodajte brašno onoliko koliko je potrebno da dobijete kompaktno testo, ali ono ne sme postati suvo. Razvaljajte testo na pobrašnjenoj podlozi. Napravite krugove debiljine oko 1,5 cm. Napravite rupice viljuškom, pa pecite u tiganju dok ne dobiju smeđe mrljice po sebi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem