Služite vruću uz neki dobar sir ili kajmak.
Sastojci:
- 500 ml vode
- 1 ravna kašičica soli
- 2 jajeta
- 500 g kukuruznog brašna
- 1,5-2 kašike svinjske masti
Priprema:
Premažite tepsiju dimenzija oko 25×35 cm sa pola kašike svinjske masti. Uključite rernu da se greje na 200°C. U vanglu sipajte hladnu vodu i dodajte so i jaja. Drvenom varjačom razmutite, pa postepeno dodajte kukuruzno brašno uz neprestano mešanje da se ne stvore grudvice. Kukuruzno brašno možete dodati i odjednom, pa razmutiti žicom za mućenje. Dobićete relativno retko testo. Smesu sipajte u pripremljen pleh. Posebno ugrejte preostalu svinjsku mast, pa njom prelijte proju. Stavite pleh u zagrejanu rernu i nakon petnaestak minuta izvadite i izbockajte proju viljuškom. Vratite u rernu i pecite dok ne porumeni (ukupno 30 do 40 minuta).
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus